TESTIVAL #2: Metro HoReCa i Junior Chefs Club – radionica Piadina i Crescentina
Radionicu Piadina i Crescentina, vodila je dr Milica Aleksić, menadžer METRO Horeca centra uz Nebojšu Veselinovića, šefa kuhinje METRO Horeca centra i uz kolege iz Serbian Juniors Chefs Club-a, čiji su članovi nosioci brojnih medalja sa međunarodnih kuvarskih takmičenja.
Piadina ili „Hleb za siromašne“ potiče iz Italijanske pokrajine Romagne gde se u istorijskim spisima prvi put pominje daleke 1371 godine kada je Kardinal Anglico dve piade pomenuo kao platežno sredstvo. Ovaj stari recept za „hleb“ s vremenom je postao tradicionalno jelo poznato među svim slojevima društva a danas je od hleba siromašnih prerastao u omiljeni street food. Crescentina modenese ili tigelle, okrugli hlebovi sa Apenina, iz oblasti Modena u Emiliji-Romanji aromatizovani svinjskom mašću, belim lukom i ruzmarinom.
Danas su omiljeno restoransko pecivo ili nezaboravan slani ili slatki Street food. Domaćin je bio Dejan Ilić, profesionalni kuvar i karving majstor.
#TESTIVAL #TESTIVAL2020