Msr Tamara Ognjević, direktorka Artis centra, master je istorije umetnosti i doktorand interdisciplinarnih naučnih studija menadžmenta kulture i medija.
Duže od decenije bavi se proučavanjem gastronomskog nasleđa kao posebnog oblika nematerijalnog kulturnog nasleđa, i utemeljivač je gastronomske heritologije – sintetičkog naučno-istraživačkog metoda u ovoj oblasti. Autor je većeg broja stručnih i naučnih tekstova u oblasti gastronomskog nasleđa, kao i projekata, izložbi i predavanja pod zajedničkim naslovom „Srpska srednjovekovna gastronomija – Živeti prošlost“ i „Poslastičarnica“.
Tema njenog doktorata vezana je za upravljanje gastronomskim nasleđem, a dobitnik je i visokog priznanja Nacionalnog komiteta Međunarodnog saveta muzeja – ICOM Srbija za projekat „Živeti prošlost“. Istraživač je za gastronomskog nasleđe Balkana pri Evropskom institutu za gastronomiju IEHCA (Tur, Francuska), a magazin „Blic žena“ je 2018. proglasio za ženu godine zbog doprinosa koji je dala u proučavanju gastronomskog nasleđa Srbije.

Mrs Tamara Ognjević, fotografija Zorana Drašković