Dragan Vukolić rođen je 14.12.1989. godine u Sremskoj Mitrovici.
Nakon završene Ekonomske škole ,,9.maj” smer kuvar upisuje Visoku hotelijersku školu Univerziteta u Beogradu, smer gastronomija i završava u roku.
Zvanje diplomiranog menadžera i mastera gastronomije stiče na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo Univerziteta za poslovne studije u Banja Luci, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina odbranivši master rad na temu ,,Uticaj naziva jela u meniju na gostov izbor restoranske hrane” sa ocenom 10.
Po završetku osnovnih akademskih studija upisuje doktorske akademske studije na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam Univerziteta u Кragujevcu, akademske 2020/2021. godine.
Кandidat je dobitnik stipendije Vlade Ruske Federacije za nastavak školovanja u Moskvi na Državnom univerzitetu za menadžment, nagrade za najuspešnije prosvetne radnike 2014. godine od strane Opštine Veliko Gradište, član je Društva za ishranu Srbije, Goegrafskog društva Srbije a ističe se i kao saradnik Centra Ruskog geografskog društva u Srbiji. Tokom rada u prosveti bio je član projektnih timova a jedan od značajnijih je projekat Erazmus+ gde je kao učesnik boravio u Portugalu na razmeni nastavnika kao stručni nastavnik ugostiteljske grupe predmeta.
Član je žirija na više gastronomskih manifestacija u Sremu i opštini Veliko Gradište. Od školske 2011/2012. godine je zaposlen u srednjem obrazovanju kao nastavnik predmeta: kuvarstvo, praktična nastava, profesionalna praksa, nacionalne kuhinje, marketing u turizmu, ishrana, ekonomika preduzeća i preduzetništvo.
Akademske 2019/2020.godine izabran je za višeg asistenta na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo Univerziteta za poslovne studije u Banja Luci na predmetima: stručna praksa, gastronomska obrada mesa, nacionalne gastronomije, servis hrane i pića, restoraterski menadžment, gastronomski menadžment sa gastronomskim turizmom, osnove turizma, kontrola hrane i pića dok je od akademske 2020/2021.godine izabran za demonstratora na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji na predmetima kreativna gastronomija i restoraterski menadžment.