Schedule Fullwidth

This is sample of page tagline and you can set it up using page option
Expand All +
  • Testival #2, 1. dan, 17.10.2020.

    Testival #2, 1. dan, 17.10.2020.

  • 1. dan Testival #2
    Where
    Дорћол Platz, Dobračina 59b

  • Svečano otvaranje Festival TESTIVAL #2.
    Svečano otvaranje
    Where
    Дорћол Platz, Dobračina 59b

  • Inkluzivna radionica pravljenja hleba sa Savezom udruženja MNRO.
    Inkluzivna radionica
    Priprema hleba
    Where
    Дорћол Platz, Dobračina 59b

  • Piadina ili „Hleb za siromašne“ potiče iz Italijanske pokrajine Romagne gde se u istorijskim spisima prvi put pominje daleke 1371 godine kada je Kardinal Anglico dve piade pomenuo kao platežno sredstvo. Ovaj stari recept za „hleb“ s vremenom je postao tradicionalno jelo poznato među svim slojevima društva a danas je od hleba siromašnih prerastao u omiljeni street food. Crescentina modenese ili tigelle, okrugli hlebovi sa Apenina, iz oblasti Modena u Emiliji-Romanji aromatizovani svinjskom mašću, belim lukom i ruzmarinom. Danas su omiljeno restoransko pecivo ili nezaboravan slani ili slatki Street food.
    Master šef radionica
    Where
    Дорћол Platz, Dobračina 59b

  • Panel diskusija „Hleb naš nasušni“ – učesnici: Biljana Đorđević, muzejski savetnik, Narodni muzej Beograd; Snežana Đuričin, diplomirani istoričar umetnosti i Cheese Artist; Milica Aleksić, rukovodilac Metro HoReCa centra; Dimitrije Vujadinović, autor knjige "Cipovka - hleb koji se smeje na Mesec". Moderator: Miodrag Ilić, autor knjige „Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje“.
    Panel diskusija
    Where
    Дорћол Platz, Dobračina 59b

  • Kako se razvijaju kore i kako se pravi pita savijača? – praktično pokazuje profesionalni kuvar Dejan Ilić.
    Master šef radionica
    Where
    Дорћол Platz, Dobračina 59b

  • Kako se ocenjuje kvalitet sira? Gosti: mlekara Petrov - pričamo o mleku kao početku svega i testiramo ga; Farma Ranilović - pričamo o sirevima koji nisu uobičajeni u Srbiji; Verica Gođevac - pričamo o ručno rađenim starim sirevima.
    Predavanje
    Where
    Дорћол Platz, Dobračina 59b

  • Testival #2, 2. dan, 18.10.2020.

    Testival #2, 2. dan, 18.10.2020.

  • 2. dan - TESTIVAL #2.
    Where
    Дорћол Platz, Dobračina 59b

  • Kako napraviti visokohidrirani hleb bez mnogo mešenja? U našoj tradiciji hleb se priprema dodavanjem do oko 50% vode. Danas su moderni visoko hidrirani hlebovi sa dodavanjem preko 70% vode u odnosu na težinu brašna.
    Priprema hleba
    Where
    Дорћол Platz, Dobračina 59b

  • AAH!
    Kulinarski performans
    Where
    Дорћол Platz, Dobračina 59b

  • Ishrana bez glutena je u značajnom porastu zbog učestalih pojava alergija na hranu ali i sve češći zahtev gostiju restorana koji veruju da su ovi proizvodi zdraviji od onih koji sadrže gluten, podstakli su nas da ovom radionicom prikažemo nekoliko atraktivnih restoranskih peciva koja su pripremljena od adekvatnih zamena za hlebna brašna.
    Master šef radionica
    Where
    Дорћол Platz, Dobračina 59b

  • Radionica sitnih kolača Gorice Popović. Gorica je veliki zaljubljenik u kulinarstvo i, kao i svoju osnovnu profesiju, kuvanje smatra jednom vrstom umetnosti.
    Kulinarski performans
    Where
    Дорћол Platz, Dobračina 59b

  • Kako se pravi najbolji burek od sira? – radionicu vodi majstor pekar Miloš Damjanović, prvak Srbije u pravljenu bureka sa sirom, Pekarijada 2018.
    Master šef radionica
    Where
    Дорћол Platz, Dobračina 59b

  • Već hiljadama godina priprema hlebova i drugih proizvoda od testa predstavlja maštovitu igru bezgraničnih mogućnosti. U njoj se prepliću tradicija i napredak, nauka i umetnost. Moderan život je brz i dinamičan. Doneo nam je neke nove aromatične ukuse ali mi ipak sve više težimo i uvek se radujemo pravom domaćem hlebu sa ukusom detinjstva. Ovoga puta samo za vas pripremamo zdrav hleb bez kvasca i aditiva, na savremen način u kućnim uslovima i od celog zrna.
    Kulinarski performans
    Where
    Дорћол Platz, Dobračina 59b

  • Kako se pravi crni hleb? Marina Ocokoljić, Umami.
    Priprema hleba
    Where
    Дорћол Platz, Dobračina 59

  • Carski turski hlebovi, priča o hlebovima Otomanskog carstva: koji su bili i šta je ostalo da se radi danas od tih vrsta, sa akcentom na ručno rađene hlebove. Da li je hleb bio hrana za siromahe ili sultana? Evlija Čelebija je zapisao da je u to doba bilo 48 vrsta hleba. Od kada postoje u Turskoj hlebovi iz pekare i da li je to uticaj Zapada? Fermentirani i nefermentirani hlebovi...
    Predavanje
    Where
    Дорћол Platz, Dobračina 59b